Peuterspeelzalen bij de Hasselbraam

De Hasselbraam biedt in Eext, Eexterveen, Gieterveen en Gasselte, peuterspeelzaal aan. Dit is een programma dat speciaal is opgezet voor peuters van twee tot vier jaar.
De leidster(s) en de vrijwilliger(s) voeren samen het programma uit. De peuterspeelzaal is bij ons geïntegreerd met de kinderopvang zodat het ochtendprogramma voor alle peuters van 2-4 jaar hetzelfde is.

Visie op peuteropvang
Het doel van de peuterspeelzaal is om kinderen van 2 tot 4 jaar de gelegenheid te bieden zich al spelend te ontwikkelen. De kinderen spelen in vaste groepen met steeds dezelfde leidsters. Dat geeft een gevoel van stabiliteit en geborgenheid. In dat klimaat durven peuters nieuwe ontdekkingen te doen en kunnen ze vriendschap opbouwen met leeftijdgenootjes. De peuterspeelzaal vormt een uitstekende voorbereiding op de basisschool.

Peuterspeelzaalprogramma
We werken met de Piramidemethode waarbij we rondom een thema een aantal vaste elementen aanbieden variërend van lezen, zingen, een groepsactiviteit of knutselwerkjes. Er zijn op iedere dag een aantal vaste terugkerende momenten. Bij de activiteiten zorgen wij ook voor een goede afwisseling in binnen en buiten activiteiten.

Openingstijden
Kijk voor de juiste openingstijden op de pagina van de peuterspeelzaal van uw keuze.

Heeft u een vraag over een van onze diensten of wilt u een afspraak maken?

We helpen u graag verder!